10 Ocak 2011 Pazartesi

Gün 2

Sevgülü günlük...


İnsan kazıklarından hepimiz bıktık demi aga? Valla ben çok aşırı extreme hard derecede daraldığımı tüm içtenliğimle söyleyebilirim. Telefon hattı şirketim, bankam, internet sağlayıcım, arkadaşlarım dahil alayı bana kazıkta. Backstabber'lar demek istiyorum mâlum küfürleri canım Türkiyem'de ingilizce edince çok kızmıyorlar. (Okan B. 'e saygıalrımı iletiyorum) Yıllardır birçok insan ve grup hatta ressam ve şariler bile aşk adı altında yedikleri "kazık"ları anlatmaktalar. Vay arkadaş vay yaaaaaa... Yahu sahip oldukalrım seninkinden iyi değil ki benimkini almak için beni satıyosun? Kıvırcık insnalar düz, düz saçlıların kıvırcık olma istediğ gibidir bu olay. Yada bişey buldun "ortağınla" hepsi ben olsun, la olm yiyebileceğinden fazlası var orda mal!

Yani insanlar kazıklar. Soru "Prometheus hocam biz nasıl kazıklamayacağız?" yada "Sen kazıklamadın mı?" bu doğaya aykırıdır! Herkes kazıklar istinasız herkes yalan söyler ve kazıklar lakin can yakmamak ve diğer hareketlerimizin de bu eksileri silecek kadar fazla olması lazımdır. Zarar en fazla 30 dakika içinde sindirildiği sürece "göz ardı edilebilir" olur kanımca. O zaman zaten bu "sevgi" denilen olgu oluyor. Birini eksi ve artılarıyla sevme durumu yani.

İlkokuldan beri itina ile kazık yiyen biri olarak içtenlikle söyleyebilirim ki kazık insanı büyütüyor. "Tecrübe hayatta yediğin kazıkların bileşkesidir" derdi annem. Şanssız mıyız? Hayır çok şanslıyım ki her yediğim kazık diğerinden daha az zararlı ki bu iyi bir şeydir. Herkesten kazık yeme ihtimaliniz de bu işi daha keyifli yapıyor bence. Paranoyaklık mı? "Paranoyaklar diğer insanlara göre daha uzun yaşar" derdi babam. Şimdi size kazık çeşitlerini açıklayayım madem;

Sevgili Kazığı: Halk arasında "Kuyruk acısı" olarak da bilinen en yaygın kazık çeşididir. Ders çalışıyorum çıkamam, sen benden daha iyilerine layiksin, sorun sende değil bende, ben seni arkadaşım gibi görüyorum bunların en yaygın bilinen türleridir. Hepsinde de "yetersizsin ondan" alt düşüncesi yatıp tercihler genellikle Cenk, Aksoy, Bilgehan, Koray veya Teoman vs gibi ta**klı ismler üzerine yapılır.
Dost Kazığı: Halk arasında iskambil oyun olarak yaygınlaşıp yediğimiz kazıkların acılarını bir derece azaltmamız ön görülen bu kazık şekli ise yine en yaygınlardan biridir ve varyasyonu çoktur. Asalak ve hastalık şeklinde ikiye ayrılır ki Asalak olan badi süründürür hastalık olan ise öldürür. (Why did u do it? - Stretch)
Yakın Akraba Kazığı: Halk arasında "Hemşeri hemşerisini gurbette öpermiş" diye de bilinen bu kazık türü en beklemediğiniz yerden gelir ve genellikle üniversitede, askerde veya yatılı okullarda yenir. Aile baskısıyla görüşümek zorunda bırakıldığımız uzak akrabalarımız ile "gereksiz" yakınlaşma sonucu yediğimiz kazıklardır.
Bakkal Kazığı: Halk arasında "Bit yavrusu" diye bilinen ve "Kibba - Mihros" gibi yerlerden yadiğimiz kazıklara kadar uzanır bu kazıklar.
İş Kazığı: Vay arkadaş vay ya dedirtten en kral kazıktır. Sonuçları ölümcül olabilir. Ciddi konudur hemen kaçtım o yüzden hacım burdan.

Daha birçok kazık şekli bulunurken ben en yaygınlarını sizlerle paylaştım size Küçük İskender'im bir sözüyle veda edeyim;
"Attığın kazıkları saklıyorum...Saklıyorum ki, gün gelip bana döndüğünde seni oturtacak yerim olsun..."


Bu kazık atan BOB'lardan olmayın ama Back Stabber'lara da dikkat edin.